8900 Zalaegerszeg,
Kovács Károly tér 4.
+36 (92) 334 591

Őszi Veteményezés..

Őszi Veteményezés..

 Mit is ültethetünk 
 az őszi hónapokban ? 

Őszi Veteményezés..

Minden valamire való kertész, akkor a legboldogabb, ha egész évben tud valamit ültetni. Nem kell csüggedni, mert az őszi vetőmagoknak is széles a választéka, és mindenki talál közöttük kedvére való zöldségfélét.

Saláta

Több lehetőség kinálkozik az áttelelő fajta salátákból, amelyeket őszi ültetés és kelés után, gyorsan szét is lehet palántázni vagy az üvegházunkba, vagy szabadföldbe, és ezután akár a hó is belepheti, akkor sem fog kifagyni.

És amint a tavasz beköszönt, gyors növekedés után , már korán szedhetjük is a friss salátának valót. De aki nem tud várni tavaszik az még megpróbálhatja a Lento típusú salátát, és az ha szerencsész ősszel haladunk a tél felé, még szépen be is fejesedik.

Cukorborsó

Néhány éve, számos vásárlónktól csak azt halljuk, hogy milyen kiváló termése lett, az áttelelő cukorborsóján. Hát tavalyi tapasztalatunk alapján, igazuk is van. Rendkívül korán szedhető, friss , zsenge szemeket rejtő hüvelyek vannak ezen a borsófajtán.

És ráadásúl még bőséges is a termés, mert nem gyötri meg az évek óta jelentkező tavaszi szárasság.

Fokhagyma

"Csak az őszi fokhagymát szabad ültetni!"

Sűrün találkozunk ezzel a mondattal.

Nagyobb hozamot produkál mint a tavaszi társai, sokkal aromásabb, és ízesebb az őszi ültetés. 

Sárgarépa és Zöldség

Itt bármelyik fajta ültethető, kivétel a rövid tenyészidejűek. Márkánként eltérő, hogy melyik csomagolásra van ráírva hogy tél alá is vethető.

Közkedvelt fajta ilyenkor az egyszerű Félhosszú zöldségfajta, és a Vörös Óriás /Flakker/ típusú sárgarépa.

Mák

Ki ne imádná a mama mákos kalácsát. Hát itt az ideje hogy elvessük a tölteléknek valót. Az őszi mák nagyobb hozamú mint tavaszi társa, és a betegségek sem gyötrik meg annyira. Sajnos  ha nagyon hideg a tél, volt rá példa hogy kifagyott. 

De mikor tavasszal virágba borul a mákültetvényünk, az egyszerűen csodálatos.

Spenót

Új áttelelő fajtát dobott piacra a Rédei Kertimag , Spokane F1 névre hallgat, és állításuk szerint áttelel. Hát idén mi is kipróbáljuk.

Metélőpetrezselyem

Ez bármikor vethető, át is telel, hát ha még cserépbe vetjük, akkor a lakásunk ablakában is folyamatosan használhatjuk ételeink ízesítésére.


Megosztás

Akciós termékeink

Minden termék...

KÖVESSEN BENNÜNKET A
közösségi médiában

Iratkozzon fel
hírlevelünkre!

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!